TV antenna and metal roof....

Discussion in 'Homesteading Questions' started by mldollins, Jul 11, 2009.

  1. mldollins

    mldollins Well-Known Member

    Messages:
    711
    Joined:
    Jun 20, 2008
    Will a metal roof affect a TV antenna. What if I put the antenna in the attic? Heres the deal, I would like to put a TV in the garage to get locals. I have the converter box and all. I would prefer to hide the antenna in the attic though.

    THoughts????????
     
  2. plowjockey

    plowjockey Well-Known Member

    Messages:
    13,853
    Joined:
    Aug 18, 2008
    Location:
    Indiana, USA
    It will be diffiult to use an antenna in an attic, with a metal roof. The roof will basically shield out the RF TV signals.

    You could also have problems with reflected signals, if the antenna is mounted outside and close to the roof.
     

  3. Old Vet

    Old Vet In Remembrance

    Messages:
    11,515
    Joined:
    Oct 14, 2006
    Location:
    Arkansas
    Why not hook to the roof for an antenna. You may not be able to locate it enough to get a better signal but you may not even have to.
     
  4. Windy in Kansas

    Windy in Kansas In Remembrance

    Messages:
    11,076
    Joined:
    Jun 16, 2002
    Location:
    South Central Kansas
    I had one home with an antenna in the attic and it worked quite well. Many years later I installed a freebie antenna just below the roof in a metal building and it didn't provide signal as well as rabbit ears.
     
  5. Helena

    Helena Well-Known Member

    Messages:
    3,734
    Joined:
    May 10, 2002
    Location:
    north central Pennsylvania
    Can you still use antennas with the new "boxes" the that we are "required" to use now ??
     
  6. Suburbman

    Suburbman Active Member

    Messages:
    26
    Joined:
    Apr 9, 2009
    Location:
    SoCal
    You have to use some sort of antenna.
     
  7. arabian knight

    arabian knight Miniature Horse lover Supporter

    Messages:
    24,998
    Joined:
    Dec 19, 2005
    Location:
    West Central WI.
    Yes you do,, as my friends have to use one of those boxes and all they have is a Good Roof antenna and a ROTOR which if in the attic you can't do that, as you may also need a rotor to get all the channels, because the days of getting the antenna halfway and get all channels are over with. that is if the stations you are trying to get are in different directions like they are here. Then a Antenna rotor is a necessity, and recommended.